Email

info@zwangerfitelderveld.nl

Telefoon

026 - 381 0934

Wat is Zwangerfit?

Bij Zwangerfit Elderveld kun je terecht voor professionele zwangerschapsbegeleiding, gericht op actief blijven tijdens de zwangerschap en verantwoord het sporten hervatten na je bevalling. Doordat al relatief vroeg in de zwangerschap (vanaf ongeveer 14 weken) kan worden begonnen met de lessen zullen fitheid en spierkracht langer behouden blijven en is er sprake van een preventieve werking met betrekking tot het voorkomen van bekken- en/of bekkenbodemklachten. Tijdens de lessen worden de laatste inzichten over peripartum bekkenpijn en kennis van de bekkenbodem(dys)functies oefenbaar gemaakt. Door de specifieke deskundigheid van de YVLO-ZwangerFit® docent (die tevens geregistreerd bekkenfysiotherapeute is) kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden.

Voor wie is Zwangerfit?

Zwangerfit is zowel voor zwangere vrouwen (vanaf ongeveer 12 weken zwangerschap, in ieder geval na een goede eerste echo) als voor (pas) bevallen vrouwen (tot ongeveer 9 maanden postpartum). Bij ZwangerFit Elderveld zijn alle groepen gemengde groepen, dat wil zeggen dat alle groepen toegankelijk zijn voor zowel zwangeren als bevallen vrouwen. Op de vrijdagochtend is het mogelijk je (pasgeboren) baby mee te nemen naar de Zwangerfit. Ook als je rugklachten of bekken(bodem)klachten hebt kun je deelnemen aan de Zwangerfit-lessen. Doordat de docente naast YVLO-zwangerfitdocent ook geregistreerd bekkenfysiotherapeut is kun je tijdens de lessen oefeningen, tips en adviezen krijgen afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Is individuele behandeling gewenst, dan kan direct een afspraak worden ingepland.
Monique-1024x1024px

Door wie?

De lessen worden verzorgd door Monique Verharen-Arts, YVLO-ZwangerFit®-docent, geregistreerd bekkenfysiotherapeut MSc., geregistreerd algemeen fysiotherapeut en zelf moeder van 2 kinderen (februari 2009 en oktober 2010). Zij is werkzaam als (bekken)fysiotherapeute op de praktijk in Elden en Elderveld. Voorheen heeft zij zich al verdiept in het behandelen van klachten op gebied van bekken en bekkenbodem door middel van diverse cursussen op het gebied van problematiek van bekkenpijn/bekkeninstabiliteit rondom de zwangerschap en bekkenbodemklachten. Eind 2007 heeft zij de erkende YVLO-Zwangerfit®-opleiding met succes afgerond en in augustus 2008 (zelf zwanger van haar eerste kindje) heeft zij de Zwangerfitlessen in Elderveld opgestart. In 2014 is Monique afgestudeerd als bekkenfysiotherapeut en in de jaren daarna heeft ze veel cursussen gedaan, onder andere over diastaseklachten.